Dificultate preparare Cosulete cu crema de branza si leurda: Medie 
Timp de gatire Cosulete cu crema de branza si leurda: 1h 10 min
Cosulete cu crema de branza si leurda cu specific: traditional

Ingrediente Cosulete cu crema de branza si leurda

  • Aluat:
  • 220-240 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • 1 lingura seminte de chimen
  • Umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri unt moale
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1/2 legatura de leurda

Mod de preparare Cosulete cu crema de branza si leurda

a. Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu sarea si chimenul.

b. Dam cateva pulsatii robotului, atat cat sa se amestece ingredientele.

c. Adaugam oul si untul cubulete, pornim robotul si lasam pana se formeaza un aluat putin legat.

d. Daca nu are consistenta dorita, mai adaugati putina apa rece sau faina, in functie de necesitati.

e. Puneti aluatul in folie de plastic si dati la frigider pentru 30 minute.

f. Rasturnati aluatul pe masa de lucru usor infainata si decupati cercuri cu o forma rotunda.

g. Le puneti in forme de briose sau forme mici de tarte, depinde ce aveti si ce forma doriti sa va iasa.

h. Intepati cu o forculita aluatul din loc in loc.

i. Dam formele la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 15-18 minute.

j. Pentru crema de branza: mixam branza pana se desface bine si devine cremoasa.

k. Adaugam treptat smantana si untul mixand de fiecare data.

l. Se adauga sare si piper dupa gust.

m. Leurda spalata si zvantata, se rupe in bucati mai mici, se pune intr-un mojar cu un praf de sare si se piseaza bine pana obtinem o pasta, Se adauga la crema de branza si se amesteca.

n. Se da la frigider pentru 1 ora, se pune crema de branza intr-un pos si se umplu cosuletele.

o. Se pastreaza la frigider si se servesc ca aperitiv.

p. Sa va fie de folos!!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici