Dificultate preparare Pasca impletita: Ridicata 
Timp de gatire Pasca impletita: 2h
Pasca impletita cu specific: traditional Romania

Ingrediente Pasca impletita

  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 200 ml lapte călduţ
  • 180 ml apă călduţă
  • 1 linguriţă rasă cu sare
  • 600 g făină
  • aprox 100 ml ulei pentru frăm&acircntat
  • pentru crema de br&acircnză:
  • 500 g br&acircnză dulce
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 ouă + 1 albuş
  • Stafide
  • 1 gălbenuş
  • puţin lapte şi puţin zahăr pentru uns
  • Dimensiuni tavă de copt rotundă: 25 cm diametru

Mod de preparare Pasca impletita

a. Anul acesta am pregătit pască împletită cu brânză dulce, într-un mod diferit de ce am mai pregătit altă dată.

b. A ieşit peste aşteptările mele, am rezistat cu greu să nu ciugulesc din ea până a doua zi, iar felul cum s-a bucurat naşa mea de ea când i-am dăruit-o m-a bucurat şi mai tare.

c. Mod de preparare: Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ, se amestecă apoi cu ouăle, zahărul, restul de lapte, apa şi sare.

d. Se amestecă adăugând făina până când aluatul devine consistent.

e. Eu l-am mutat apoi într-un vas înalt de plastic pentru că frământ mai uşor în el.

f. Se frământă, adăugând mereu puţin câte puţin uleiul.

g. Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul.

h. Pentru crema de brânză: se amesteca brânza dulce cu zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă.

i. Se împarte aluatul în trei părţi: 2 mai mari şi una mai mică.

j. Se presară făină pe masa de lucru sau se lucrează pe o planşetă din silicon.

k. Din primul aluat (mai micuţ) se întinde o foaie, care va fi baza păștii şi care se aşază într-o formă rotundă pentru copt (cu foaie de copt sau unsă cu grăsime şi tapetată cu făină).

l. Se ridică cu degetele aluatul pe marginile tăvii şi se presează puţin, ca să nu se verse umplutura.

m. Din al doilea aluat (şi cel mai mare) se întinde o foaie care se împarte în 6 fâşii, care se ung cu doar puţină umpltură, apoi se formează 2 împletituri.

n. Se aşază împletiturile sub forma unui cerc, peste baza păștii.

o. În mijloc se umple cu crema de brânză.

p. Din al treilea aluat (mai micuţ) se întinde o foaie care se împarte în 4 fâşii: acestea se răsucesc două câte două şi se formează crucea.

q. Eu am mai lăsat la crescut în tavă pentru că am avut cozonacii la cuptor, dar se poate unge imediat cu gălbenuş amestecat cu puţin lapte, se presară zahăr şi se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 40 de minute.

r. Timp de pregătire: 1h 20 Timp de coacere: 40min Porţii: 12 Poftă Bună! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici