Dificultate preparare Pasca traditionala: Medie 
Timp de gatire Pasca traditionala: 1h 50 min
Pasca traditionala cu specific: traditional Romania

Ingrediente Pasca traditionala

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g smantana
  • 100 g branza de vaci
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 20 g drojdie
  • Umplutura
  • 1 ou
  • 2 albusuri
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g smantana
  • 30 g faina
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • coaja de la 1/2 lime
  • zeama de la 1/2 lime
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • fructe uscate
  • Uns
  • 1 ou

Mod de preparare Pasca traditionala

a. Aluat-intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca.

b. Incepem sa adaugam galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, sarea, branza de vaci, amestecam, adaugand treptat faina pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

c. Acoperim si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

d. Umplutura-intr-un bol mixam albusurile (ramase de la aluat) ouale cu zaharul, un praf de sare pana ce se topeste zaharul.

e. Adaugam branza de vaci, coaja de lamaie, lime data prin razatoare, esenta, faina si amestecam cu o paleta.

f. Eu am impartit compozitia in 2, in una am adaugat stafide inmuiate in lichior de cirese, in alta am adaugat fructe uscate inmuiate in compot de ananas, Scoatem aluatul pe masa infainata, il impartim in 3 bucati egale.

g. O bucata de aluat o intindem pe masa infainata astfel incat sa aiba marimea formei in care dorim sa coacem pasca.

h. Celelalte 2 bucati le intindem sub forma de cordoane lungi si subtiri, le sucim(impletim) astfel incat sa aiba lungimea circumferinta tavii.

i. Asezam impletitura pe marginea formei,formand o coronita,acoperim cu un prosop si lasam aluatul sa se odihneasca 10 min.

j. Ungem aluatul pe margine cu oul batut, adaugam umplutura si dam tava la cuptorul incalzit pana ce rumeneste frumos (cca 30-40 min), la 180 grade C.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici