Dificultate preparare Toba: Medie 
Timp de gatire Toba: 1h 50 min
Toba cu specific: traditional Romania

Ingrediente Toba

  • sorici
  • ficat
  • rinichi
  • carne de porc (cu slanina)
  • urechi
  • limba
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Mod de preparare Toba

a. Intr-o oala adaugam apa, sare, boabe de piper, foaie de dafin, adaugam ingredientele (curatate, spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie.

b. Vom scoate ficatul si limba mai devreme decat soricul, urechile.

c. Lasam sa se raceasca dupa care le taiem fasiii, condimentam cu sare, piper, usturoi pisat dupa gust.

d. Zeama in care am fiert carnea (cat sa se lege compozitia).

e. Umplem stomacul de porc (curatat bine) dupa care il coasem.

f. In zeama in care am fiert carnea adaugam o foaie de dafin, stomacul de porc umplut si fierbem cca 50 min la foc mic (il intepam cu acul in timpul fierberii).

g. Scoatem toba de la fiert, pe un tocator, o lasam sa se raceasca putin, dupa care deasupra asezam alt tocator si o greutate deasupra cca.

h. 1 ora.

i. A 2 zi se poate afuma.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici