Dificultate preparare Aperitiv morcovi pascali: Redusa
Timp de gatire Aperitiv morcovi pascali: 30 min
Aperitiv morcovi pascali cu specific: traditional

Ingrediente Aperitiv morcovi pascali

  • 200 g de aluat foietaj
  • 150 g br&acircnză rasă
  • Frunzele de la o legătură de ceapă verde
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă iaurt 10% grăsime sau sm&acircnt&acircnă
  • Un praf de sare
  • 1 gălbenuş pentru uns
  • mărar

Mod de preparare Aperitiv morcovi pascali

a. De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu cremă de brânză.

b. Mod de preparare: Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei.

c. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime.

d. Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aprox 10 minute sau până se rumenesc.

e. Se lasă la răcit.

f. Pentru umplutură, se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt, se frământă un pic cu o furculiţă, se adaugă untul, iaurtul (sau smântâna) şi un praf de sare şi se amestecă.

g. Se umple morcovii cu crema de brânză, se înfing câteva frunzuliţe de mărar mai mare, care seamănă cu frunzele de morcovi.

h. Se aşază pe un platou, alături de alte aperitive, eu am folosit la decor şi câteva roşioare decupate şi ridichi.

i. Timp de pregătire: 20 min Timp de coacere: 10 min Porţii: 12 morcovi Poftă Bună! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici