Dificultate preparare Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez: Medie 
Timp de gatire Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez: 45 min
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez cu specific: traditional Romania

Ingrediente Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

  • 3 dovlecei tineri
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • un ardei mare rosu
  • jumatate de ceapa
  • mozzarela
  • 6 oua de prepelita
  • o mana de orez
  • o cana de supa de legume
  • marar verde
  • sare
  • ulei

Mod de preparare Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

a. Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele.

b. Fiecare jumatate se scobeste cu o lingurita, indepartand miezul , lasand cate 1 cm necuratat la capete, apoi se dau in 2-3 clocote in apa fiarta cu sare, ca sa se scurga.

c. Se caleste ceapa maruntita, impreuna cu ardeiul tocat maruntit si ciupercile feliate subtire, pana se inmoaie un pic, apoi adaugam supa de legume si acoperim sa fiarba inabusit pana se inmoaie orezul bine.

d. Se sareaza dupa gust si se adauga mararul tocat fin.

e. Intr-o tava se pune ulei si un pic de supa, apoi se asaza una langa alta fiecare jumatate de dovlecel, cu scobitura in sus, se umple cu umplutura de ciuperci.

f. Deasupra fiecareia se pune cate o felie de mozzarela din care am decupat centrul feliei unde am spart cate un ou de prepelita si am bagat la cuptor pana se incheaga oul.

g. Se servesc calde sau reci, simplu sau cu smantana.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici