Dificultate preparare Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc: Medie 
Timp de gatire Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc: 45 min
Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc cu specific: traditional Romania

Ingrediente Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc

  • (3 portii)
  • 4-5 cartofi potriviti de mari
  • 1 galbenus de ou
  • marar verde
  • sare
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • amestec de condimente uscate (oregano,dafin,piper,maghirancimbrisor)
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa rosie
  • ulei de masline
  • cascaval ras
  • 2 bucati de muschiulet de porc
  • groase de cca 1,5-2 cm

Mod de preparare Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porc

a. Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, dar nu foarte bine fierti, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin razatoarea mare.

b. Cartofii razuiti se amesteca cu o lingura de ulei de masline, sare, galbenusul de ou, se condimenteaza si se adauga si o lingurita de legume deshidratate, se presara si marar fin tocat apoi se fac 3 turtite, modelate cu mana sau o forma circulara, apoi se coc cca 20 de minute in tava tapetata cu hartie de copt.

c. Cand incep turtitele sa se rumeneasca se scot, se presara deasupra cascaval ras si se mai dau 5 minute pentru gratinare.

d. Legumele se taie rondele, inclusiv ceapa rosie si se calesc intr-un pic de ulei de masline, alaturi de ele se pun si cele 3 rondele de muschiulet, batute un pic cu ciocanul de snitele, sarate si condimentate.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici