Dificultate preparare Sirop din struguri negri: Ridicata 
Timp de gatire Sirop din struguri negri: 2h
Sirop din struguri negri cu specific: traditional Romania

Ingrediente Sirop din struguri negri

  • 2 kg struguri negri
  • 1 l apă
  • 800 g + 100 g zahăr

Mod de preparare Sirop din struguri negri

a. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr.

b. Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic.

c. În acest timp, o mare parte din sâmburi se ridică la suprafaţă, iar pieliţele se vor desprinde mai uşor.

d. Se dă de pe foc, se strecoară lichidul, cu mare grijă, întrucât e fierbinte.

e. Sau îl puteţi lăsa un pic la răcit, ca să îl manevraţi mai uşor.

f. Lichidul se pune la fiert, într-o cratiţă curată, împreună cu 800 g de zahăr.

g. Se fierbe până se îngroaşă (35-40 de minute).

h. Porţii: 2 sticle de 1 l Pofta Buna! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici