Dificultate preparare Ciorba de miel: Medie 
Timp de gatire Ciorba de miel: 2h
Ciorba de miel cu specific: traditional Romania

Ingrediente Ciorba de miel

  • – 2 kg carne de miel cu os
  • tacam daca se poate
  • – 2 morcovi
  • – 1 radacina de pastarnac
  • – 1 radacina de patrunjel
  • – 1/2 bucata telina
  • – 1 mix de gogosari
  • – 1 ceapa
  • – 1 kg cartofi
  • – 200 ml.bors
  • – 4 oua
  • – 600 gr smantana
  • – 1 capatana de usturoi
  • – 1 legatura de patrunjel verde
  • – sare dupa gust.

Mod de preparare Ciorba de miel

a. Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde, se lasa sa fiarba doua trei clocote, apoi cu o lingura, se ia spuma de deasupra si se arunca.

b. Se pun radacinoasele tocate marunt, ceapa tocata,mixul de gogosari, o lingura de sare rasa, cartofii curatati si taiati cubulete si se fierbe la foc potrivit pana cand sunt fierte toate.

c. Carnea de miel fierbe foarte repede daca mielul este asa cam de vreo 10 kg.

d. Este bine sa se fiarba si cartofii sa se sfarame un pic sa dea consistenta ciorbei.

e. Se adauga bors, sare daca mai trebuie, se lasa sa clocoteasca pret de vreo cinci minute, apoi se opreste focul.

f. Intr-un vas se mixeaza ouale, se adauga smantana si usturoiul facut mujdei, se omogenizeaza, se ia cu polonicul ciorba din oala si se adauga putin cate putin peste compozitie, amestecand mereu sa nu se taie smantana, apoi se toarna in oala si se amesteca usor, se presara patrunjel verde tocat si se serveste alaturi de ardei iuti.

g. Sa aveti pofta, dragilor!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici