Dificultate preparare Cheesecake cu portocale: Medie 
Timp de gatire Cheesecake cu portocale: 1h 20 min
Cheesecake cu portocale cu specific: traditional

Ingrediente Cheesecake cu portocale

  • Blat:
  • 1 pachet mare de biscuiti Oreo cu cacao
  • 100 gr biscuiti digestivi
  • 2 linguri unt topit
  • 50 ml lapte rece
  • 1 lingura miere
  • Umplutura:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 150 gr smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingura esenta de portocale
  • 2-3 linguri de coaja confiata de portocala tocata cubulete
  • pentru jeleul de portocale:
  • 2 portocale sau mandarine
  • 50 + 50 ml apa
  • 1-2 linguir zahar brut (depinde cat sunt de dulci portocalele)
  • 1 lingura gelatina granule

Mod de preparare Cheesecake cu portocale

a. Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt.

b. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea.

c. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm cu inel detasabil.

d. In prealabil se unge fundul tavii si peretii cu unt rece.

e. Se preseaza blatul cu dosul unei linguri si se da la frigider pana facem compozitia pentru umplutura.

f. Pentru umplutura de branza: se pune branza de vaci in vasul robotului si se marunteste pana se ajunge la o pasta fina de branza.

g. Se adauga restul ingredientelor, mai putin coaja confiata de portocala, se porneste robotul pentru cateva secunde pana ingredientele sau amestecat complet.

h. La final se adauga coaja confiata de portocala si se amesteca cu o paleta.

i. Se scoate forma cu blatul din frigider si se pune umplutura de branza.

j. Se da tava la cuptorul incins la 150-160 grade C, pentru 50 minute, pana compozitia nu mai "tremura" si a prins crusta.

k. Se lasa sa se racesaca complet cheesecake-ul.

l. Pentru jeleul de portocala: se curata portocala de coaja, se rupe in bucati, se pune intr-un vas cu 50 ml apa si se lasa sa fiarba pentru 5-10 minute, pana s-au inmuiat bine portocalele.

m. Intre timp se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece.

n. Cu blenderul vertical se pasireaza foarte bine portocala fierbinte pana se ajunge la un piure foarte fin.

o. Se adauga zaharul si gelatina si se amesteca pana acestea sunt topite.

p. Se lasa jeleul sa se raceasca pana devine caldut, apoi se pune peste cheesecake-ul rece.

q. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, se indeparteaza inelul detasabil, se portioneaza si se serveste.

r. Sa va fie de folos!!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici