Dificultate preparare Gold Donuts: Medie 
Timp de gatire Gold Donuts: 1h
Gold Donuts cu specific: traditional Statele Unite

Ingrediente Gold Donuts

  • 375 g faina
  • 250 g lapte
  • 25 g drojdie
  • 55 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Ptr. glazura:
  • 50 ml lapte
  • 125 g zahar pudra
  • bomboane decorative
  • pudra aurie

Mod de preparare Gold Donuts

a. Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva.

b. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata.

c. Se framanta toate circa 5 minute, apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata.

d. Se intinde cu sucitorul o foaie cam de grosimea unui deget, apoi cu ajutorul unei cani incepem sa decupam gogosile, iar cu ajutorul unui paharel le facem o gaura in mijloc.

e. Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosopel si le lasam la dospit in loc caldut cam 10 minute.

f. Intre timp intr-o tigaie sau cratita mare, punem ulei la incins tot cam de un deget.

g. Cand uleiul este fierbinte, se pun gogosile la prajit pe rand pe ambele parti, pana se rumenesc, apoi se scot pe servetele de hartie care sa absoarba excesul de ulei.

h. Pentru glazura se incalzeste laptele, se adauga zaharul pudra si se amesteca bine.

i. Se inmoaie gogosile pe ambele parti in glazura.

j. Se decoreaza dupa preerinta cu bomboane decorative.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici