Dificultate preparare Martipan cu gust de merisoare: Redusa 
Timp de gatire Martipan cu gust de merisoare: 20 min
Martipan cu gust de merisoare cu specific: traditional Israel

Ingrediente Martipan cu gust de merisoare

  • 200 gr migdale cojite de coaja
  • 100 gr zahar pudra
  • putina esenta de vanilie
  • 1 lingura de apa
  • 100 gr de merisoare uscate in suc de mere nu cu zahar (cand sant uscate cu suc de mere sunt mai putin dulci.)
  • putin cocos macinat ptr ornat
  • O foaie de hartie de copt.

Mod de preparare Martipan cu gust de merisoare

a. Migdalele le cojim de coaja-le punem intr-o cratita cu apa calduta cateva ore ca sa se cojeasca usor, dupa care le uscam.

b. Merisoarele le clatim usor si le strecuram.

c. Punem intai migdalele in robot si le macinam bine sa fie aproape ca faina, adaugam zaharul, merisoarele si esenta si actionam pana se stange ca un aluat.

d. Pe o foaie de copt intindem martipanul cu un sucitor si scoatem forme cum dorim si le tavalim in nuca de cocos si pastram intr-o cutie care se inchide bine in frigider.

e. Este un dulce foarte usor de facut si sanatos.

f. Este placut de lucrat cu copii sa faca ei ce forme le plac.

g. Daca este prea lipicios la intindere, se poate folosi putin amidon de porumb.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici