Dificultate preparare Pasca super fina fara aluat: Redusa 
Timp de gatire Pasca super fina fara aluat: 1h 20 min
Pasca super fina fara aluat cu specific: traditional

Ingrediente Pasca super fina fara aluat

  • 400 g crema de branza ( eu am folosit Philadelphia)
  • 60 g zahar pudra
  • 60 g unt (la temperatura camerei)
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime (la temperatura camerei)
  • 10 ml esenta de vanilie sau zeama de lamaie (in functie de preferinte)
  • 80 g faina (cernuta)
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri reci de la frigider
  • un praf de sare
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare Pasca super fina fara aluat

a. Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.

b. Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia.

c. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa mixam, pana obtinem un aluat moale si fin.

d. Cernem faina si o adaugam toata odata, apoi mixam pana o incorporam in aluat.

e. Aluatul obtinut trebuie sa fie cremos si foarte fin.

f. Pentru bezea: Batem albusurile reci spuma cu praful de sare, pana devine o spuma, adaugam 1/3 din zaharul pudra si continuam sa mixam, pana cand zaharul s-a topit, adaugam si restul de zahar si mixam bine la viteza mare, pana cand obtinem o bezea lucioasa si consistenta.

g. Peste aluat, adaugam 1/3 din compozitia de bezea si mixam bine pana la omogenizare, pe urma adaugam restul de bezea si o incorporam usor cu o spatula de silicon de jos in sus.

h. Turnam compozitia rezultata, intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt, apoi batem tava de masa, pentru a indeparta bulele de aer.

i. Invelim fundul tavii in folie de aluminiu, pentru a evita arderea prajiturii si o dam la cuptorul preincalzit la 160 grade C, pentru 60 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

j. Cand este gata, o lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa intre-deschisa pentru a evita lasarea brusca.

k. Varianta aceasta de pasca este fina, moale, cu o textura putin umeda, dar matasoasa, usoara si foarte pufoasa.

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici