Dificultate preparare Rulouri cu crema de naut: Medie 
Timp de gatire Rulouri cu crema de naut: 1h 30 min
Rulouri cu crema de naut cu specific: traditional

Ingrediente Rulouri cu crema de naut

  • Rulouri
  • 250 g untura
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • zeama si coaja de la 1/2lime
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 700 g faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 1 conserva naut
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 fiola esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 200 ml frisca
  • Uns

Mod de preparare Rulouri cu crema de naut

a. Rulouri-intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, adaugam untura (la temperatura camerei), mixam pana ce se omogenizeaza.

b. Adaugam laptele, sarea, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime, esenta, amestecam cu o paleta adaugand treptat faina.

c. Cand nu mai putem amesteca cu paleta incepem sa framantam cu mana pana rezulta un aluat omogen si nelipicios.

d. Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

e. Intindem aluatul pe masa infainata,taiem fasii de cca 1 cm latime,fiecare fasie de aluat o rulam pe forma.

f. Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca 20-25 min la 180 grade C.

g. Cand sunt gata, le scoatem din forma si lasam sa se raceasca.

h. Crema de naut-intr-un ibric punem apa cu zaharul la fiert pana ce se topeste.

i. Nautul scurs bine de zeama il pisam cu blenderul, adaugam cacao, zaharul vanilat, amestecam dupa care adaugam siropul racit putin, esenta si amestecam pana ce se omogenizeaza.

j. La final adaugam frisca mixata si amestecam usor pana ce se omogenizeaza.

k. Umplem rulourile cu crema (pe care am pus-o intr-o punga si am taiat un varf).

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici