Dificultate preparare Tort de ciocolata: Ridicata 
Timp de gatire Tort de ciocolata: 1h 40 min
Tort de ciocolata cu specific: traditional

Ingrediente Tort de ciocolata

  • pt blat:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 60 gr unt
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • pt crema:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr mascarpone
  • pt sirop:
  • 2 linguri zahar brut
  • 300 ml apa
  • 2 linguri esenta migdale
  • pt decor:
  • 1 lingurita cacao
  • bomboane
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 100 gr mascarpone

Mod de preparare Tort de ciocolata

a. Pentru blat: ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si smantana pt frisca.

b. Amestecam ingredientele pana se topeste ciocolata, lasam deoparte sa se raceasca.

c. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, iar galbenusurile le incorporam in ciocolata topita.

d. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, se adauga in amestecul de ciocolata topita, iar apoi se incorporeaza cu albusurile batute spuma.

e. Se pune aluatul intr-o forma cu inel detasabil, tapetat fundul cu hartie de copt, iar peretii unsi cu unt sau ulei.

f. Se coace la 180 grade C, pt 35-40 minute.

g. Se lasa sa se raceasca, eu l-am lasat peste noapte, si se taie in doua pe orizontala.

h. Pentru crema: se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca intr-o craticioara cu peretii dublii.

i. Se pune pe foc si se lasa pana ciocolata se topeste, dar sa nu fiarba, se amesteca cu un tel si se da vasul la frigider pentru 1-2 ore.

j. Se mixeaza ciocolata topita cu smantana pt frisca pana capata consistenta cremoasa.

k. Se adauga mascarponele, se mixeaza pana la incorporarea acestuia, dar nu prea mult sa nu se taie crema.

l. Petru sirop: caramelizam zaharul, adaugam apa si lasam pe foc pana la dizolvarea completa a caramelului.

m. Adaugam esenta de migdale si lasam la racit.

n. Pentru decor: se mixeaza frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta si se adauga mascarponele.

o. Pt asamblare: insiropam primul blat, adaugam jumatate din crema, punem al doilea blat pe care l-am insiropat cu siropul ramas si imbracam tortul cu crema ramasa.

p. Am pus cacao intr-o strecuratoare, am presarat cacao pe toata suprafata tortului, frisca batuta cu mascarponele am pus-o intr-un pos si am facut moate, iar deasupra am mai adaugat niste bomboane pentru decor.

q. Sa va fie de folos!!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici