Dificultate preparare Friptura de miel: Redusa 
Timp de gatire Friptura de miel: 300h
Friptura de miel cu specific: traditional

Ingrediente Friptura de miel

  • Șira spinării tăiată &icircn 2 bucăți
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline 500 ml
  • vin alb demisec 2000 ml
  • ceapă galbenă 2 bucăți
  • usturoi 5-6 căței
  • foi de dafin 4-5 bucăți
  • cimbru sălbatic de pădure
  • rozmarin
  • sare aromată a la Panacris
  • portocale 5 bucăți
  • Pentru fript:
  • slănină afumată cca. 50 g
  • usturoi 1 căpăț&acircnă
  • ulei de măsline
  • vin alb demisec

Mod de preparare Friptura de miel

a. Șira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox.

b. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste carne, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit.

c. Se lasă la rece la marinat, în pivniță sau în frigider în funcție dotarea fiecăruia, cca.

d. 48 de ore.

e. După acest interval, șirele, se scot din marinadă, atenție nu se spală, doar se scurg bine și se așează într-o tavă termorezistentă.

f. Se stropesc cu puțin ulei, se adaugă căței de usturoi în coajă, și feliile de slănină se pun deasupra pulpelor din loc în loc.

g. Friptura să dă la gătit în cuptorul preîncins cca.

h. 15 minute până ce prinde culoare, întorcîndu-se pe toate părțile, apoi se stinge cu cca.

i. 200 ml vin, se acoperă și se lasă la gătit la foc mic, 100 grade, cca.

j. 180 de minute.

k. Friptura se servește alături de piure sau cartofi natur și obligatoriu de salată verde 😉 Spor și poftă bună!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici