Dificultate preparare Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez: Medie 
Timp de gatire Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez: 1h 45 min
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez cu specific: traditional Tarile Arabe

Ingrediente Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

  • 1 peste mare -2,5 kg
  • 1 lingura cumin
  • suc de la 1 lamaie
  • sare
  • piper dupa gust
  • Umplutura:
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei gras rosu mediu
  • 1 ardei gras verde mediu
  • 1 ardei iute mijlociu
  • 1 capatina mare usturoi
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 4 rosii mari
  • sare
  • piper
  • dupa gust
  • Sosul:
  • 1 kg rosii
  • suc de la 2 lamai
  • 10 catei usturoi
  • 1 lingura vegeta
  • 50 ml ulei masline
  • Garnitura de orez:
  • 400 gr orez basmati
  • 3 cepe mijlocii
  • 4-5 catei usturoi
  • 30 ml ulei masline
  • 1 lingura curry
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingura vegeta
  • 300 ml suc de rosii
  • proaspat sau conservat
  • sare dupa gust
  • apa calda pentru gatit orezul

Mod de preparare Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

a. Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc de lamaie in interior si exterior.

b. In crestaturi vom pune felii de lamaie, care vor da un gust aromat pestelui.

c. Toate legumele pentru umplutura se vor spala si se vor toca marunt, iar la sfarsit se vor asezona, dupa gust.

d. Cu aceasta compozitie vom umple pestele.

e. Dupa ce am umplut pestele ne ocupam de sos si orez.

f. Mai intai spalam orezul in 3-4 ape, dupa care il punem la inmuiat pana finalizam cu pestele.

g. Si acum trecem la sos.

h. Rosiile curatate de coaja se vor taia marunt si se vor amesteca cu usturoiul tocat, sucul de lamaie, vegeta, uleiul de masline, piperul si sarea dupa gust.

i. Intre timp vom incalzi cuptorul la temperatura de 180 de grade.

j. Vom folosi o tava mai incapatoare in care vom pune mai intai compozitia pentru sos, peste care vom aseza pestele, apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si o vom da la cuptorul incins aproximativ 40 de minute.

k. Pana se gateste pestele, ne vom ocupa de garnitura de orez, care este usor de pregatit.

l. Cele 3 cepe, dupa ce au fost in prealabil curatate si spalate le vom taia solzi de peste si le vom pune intr-o cratita de teflon la calit, alaturi de usturoiul care a fost taiat rondele.

m. Dupa ce s-au calit, vom adauga, pasta de rosii, curry, vegeta si sare dupa gust.

n. Amestecam bine apoi vom adauga orezul, care a fost in prealabil scurs bine de apa, sucul de rosii si cantitatea de apa necesara pentru pregatirea orezului.

o. Cantitatea de apa necesara pentru orezul basmati, vorbesc de orezul pe care il folosesc eu este: la fiecare pahar de orez inmuiat se pune un pahar fara un sfert de apa fiarta; Daca orezul a fost pus la inmuiat o perioada mai mare de timp va trebui sa micsorati cantitatea de apa.

p. (Trebuie sa tinem cont ca avem si 300 ml de suc de rosii, inainte de a adauga apa necesara ).

q. Nu invartiti in orez decat la inceput cand adaugati apa si pana incepe sa fiarba orezul, dupa aceea il lasati pana se gateste singur.

r. Deci pot spune ca se vor finaliza in acelasi timp pestele si orezul.

s. Se serveste cu o salata de cruditati sau cu orice altceva ce doriti.

t. Este o mancare, care se poate servi la oricare sarbatoare, fiind nu numai gustoasa, ci si aspectoasa.

u. Va doresc pofta buna.

v. Specific: Iordania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm introduceți numele dumneavoastră aici